Här slumpas en övning, meditation eller inspirationstext, varje gång du klickar på "Inspiration" Håll till godo!

Att vara ett tomt kärl

Lämna plats för det du längtar efter

Ofta tycker vi att det är svårt att veta vad vi verkligen vill göra, vem vi vill vara, vår sanning. Men vi vet precis vad vi vill ha i vårt liv. Vi har en massa längtan och en mängd drömmar. Allt det där vi skulle vilja göra om vi bara kunde, allt vi skulle vilja veta, allt vi skulle vilja ha, allt vi skulle vilja vara.

Det vi längtar efter och drömmer om leder oss alltid till vårt sanna jag, vårt hela och fulla jag.

Problemet är bara att vi har en massa räsdslor som hindrar oss. Vi har strukturerat ett liv som inte lämnar plats för vårt sanna jag. Vi har en massa tankar och trosföreställningar om vem vi är och vad vi ska, kan och bör göra.

Det är som att försöka hälla vatten i ett fullt glas, det får inte plats.

Vi behöver tömma vårt liv, bli som ett tomt kärl, om vi vill ha plats för våra drömmar, vår längtan, vår sanning och mening. Vi måste tömma oss från alla gamla föreställningar om oss själva och livet, om vi vill ha plats för vårt sanna jag och Livet.

Se på dina drömmar. Vad längtar du efter? Varje gång du vill ngt, håll fast vid det, föreställ dig hur det skulle vara om du var där, låtsas att du redan är där, fantisera om det , drömm om det. Hur kommer du att känna dig när du är där? hur känns det i din kropp?

Låt säga att du är missnöjd med ditt boende. Du vet precis hur du skulle vilja bo om du bara tillåter dig att drömma om det. Men när du tänker på hur du vill bo så kommer alla de där rösterna i ditt inre fram. De där som säger "Jag har inte råd", "Ett sådant hus finns inte", "Det skulle bli aldeles för långt till jobbet och skolan", "Min fru skulle aldrig vilja bo så", "Jag skulle aldrig klara att sköta ett hus" osv.

De tankarna och föreställningarna är det som fyller ditt kärl, kanske så till den grad att du inte ens kan tänka dig var och hur du skulle vilja bo. Du behöver tömma ditt kärl. Ingen av de tankarna är sanna, titta på dom och ifrågasätt dom.

Kan du verkligen veta att du inte har råd? Du betalar ett boende i dag, kan du verkligen veta att ditt drömmboende skulle vara dyrare? Du kanske hittar ett hus som är oväntat billigt. Du får kanske låna pengar med lägre månadskostnader än du tror. Du blir kanske erbjuden ett jobb med högre lön, (som dessutom råkar vara det där drömmjobgbet som du inte lämnat plats för i ditt liv), eller din fru kanske får högre inkomster. Du kanske får möjlighet att odla dina egna grönsaker (som du alltid drömt om) i din nya trädgård.

De här tankarna är bara rädslor som hindrar dig från att leva din dröm, ingen av dom är sanna eller oföränderliga. Det enda du säkert kan veta är sant är vad du drömmer om just nu.

På samma vis är det med sådana tankar som "Jag vet inte vad jag vill", "Jag vet inte vad meningen med mitt liv är", "Jag är omusikalisk", "Jag skulle aldrig klara att utbilda mig till det" osv.

Eller trosföreställningar som "Pengar växer inte på träd", "En god vänn ska alltid ha tid", "Barnens behov är alltid viktigast", "Vi ska alla dö", "Som du själv vill bli behandlad ska du behanda andra" osv. En mängd påstående och levnadsregler som du fyller ditt kärl med, men som du faktiskt inte kan veta att det är sant.

Det enda du säkert kan veta är sant är vad du längtar efter just nu.

Skicka feedback!

Register