Här slumpas en övning, meditation eller inspirationstext, varje gång du klickar på "Inspiration" Håll till godo!

Glädjemeditation

Möt världen med ett leende

Ligg eller sitt bekvämt, Ta ett par djupa andetag och känn hur du slappnar av i hela kroppen, varje spänning släpper.

Se nu framför dig dina tår, en efter en, se hur det på varje tå finns ett leende ansikte, som en smiley, känn hur varje tå fylls av glädje, en efter en.

Gå nu till dina fötter, låt också dom få ett leende ansikte, känn hur de fylls av glädje, nästan så det rinner över.

Se nu framför dig dina underben bakifrån, de fylls av glädje, och på dina vader spricker ett stort leende upp.

Gå till dina knän, se hur de får ett stort leende, känn hur de fylls av glädje, känn hur smidigt leden löper, glädjen är som ett smörjmedel.

Se framför dig dina vackra och starka lår, låt ett stort leende spricka upp på varje lår, känn hur de fylls av glädje, hur det spritter och bubblar i dom.

Se nu på dina könsdelar, se hur de brister ut i ett glatt leende, känn hur de fylls av glädje, just den glädjen som de är avsedda att uttrycka.

På dina skinkor ser du ett stort vackert leende, det sträcker sig från sida till sida, och skinkorna tittar glatt på varandra, de är helt fyllda av glädje.

Känn nu hur din bål fylls av samma nästan överväldigande glädje, du ser hur glädjen gör din kropp ändå vackrare, hur ett stort leende spricker upp på din mage, dina bröst tittar leende mot världen. Se hur de inre organen börjar le, fyllda av glädje, livmodern och äggstockarna eller testiklarna ler fyllda av glädje, levern ler, magsäcken ler lika glad den, mjälten och njurarna ler, du ser hur dina lungor fylls av glädje, ett stort leende sprider sig över dom.

Se hur ditt hjärta slår, glada slag, du ser ett stort leende på ditt hjärta, känner hur det är fyllt av glädje och hur denna glädje på varje slag pulserar ut i kroppen, känn hur glädjen strömmar genom ådrorna och fyller hela kroppen.

Låt alla rundade muskler på dina armar fyllas av ett leende, axlarna, biceps, underarmsmusklen, känn glädjen i hela dina armar.

Dina öppna handflator fylls av ett stort leende ansikte och du känner hur de är fyllda av glädje. På varje fingerblomma ser du samma leende ansikte, hela dina fingrar fylls av glädje.

Din hals fylls av glädje och du ser hur ett leende ansikte ser glatt på dig från din hals.

Se nu på ditt ansikte, se hur vackert det är när du ler, känn hur alla skrattmusklerna i kinderna fylls av glädje och du ler, dina läppar fylls av glädje, och dina ögon drar ihop sig i ett leende, hela ditt ansikte är fyllt av glädje.

Du tittar in i dina ögon och där inne ser du ett leende, dina ögon är fyllda av glädje, se på dina öron se hur de ler och känn hur de fylls av glädje.

Se nu hur ditt hår glittrar av glädje, varje hårstrå ler lyckligt mot världen och lägger sig lyckligt till rätta precis där det som bäst kan utrycka sin glädje och skönhet.

Se nu på din hjärna, hur vindlingarna på den blir till leende ansikten, känn hur hjärnan fylls av glädje, se hur den är sprickfull av glada tankar som vill komma ut.

Se hur varje cell i din kropp har ett stort leende som skiner mot hela världen, se hur de är sprickfyllda av glädje, och känn hur glädjen bubblar i dom.

Se nu din aura, hur den skiner runt dig, den övergår till gult, och du ser att den är som en stor leende smiley som strålar glädje ut mot hela världen

Ta ett par djupa glädjerika andetag, rör lite på dina glada muskler, och när du känner dig redo så öppnar du dina leende ögon, och går ut i dagen med all denna glädje strålande mot världen.

Skicka feedback!

Register